Cikkek, Érdekességek

 • 27

  nov

  Oil Prices Won’t Stay Low Forever

  When OPEC leaders convene in Vienna Thursday, the recent sharp decline in the oil price will top the agenda. Yet despite the pressures, our research suggests that the underlying economics of production should eventually drive the oil price higher from current levels.
 • 26

  nov

  Ismeretlen ismerős

  A klímatudósok szerint a globális felmelegedés hatásai magyarország területén az elkövetkező évtizedekben az átlagosnál nagyobb változással járnak majd. Ezért érdemes a termékskálát jobban kiszélesíteni olyan – a meleget inkább kedvelő, a szárazságot jobban tűrő – növényekkel, mint a cirok.
 • 19

  nov

  Változó széljárás

  A jelenlegi alacsony kamatkörnyezetben egyre többen szánják rá magukat, hogy kockázatosabb, de magasabb hozammal kecsegtető befektetést keressenek. Céljuk: olcsón venni és drágábban eladni. Ez így, elmondva, nem is tűnik bonyolultnak, pedig valójában itt kezdődik a dolgok nehezebbik része.
 • 12

  nov

  Idegesíti a jegybankárt az alacsony kamat

  Veseta Nándor (Geopro Zrt.) véleménye a cikkhez: "Charles Plosser az egyike a Fed "héjáinak", nézetei eléggé ismertek, érvrendszere következetes évek óta. A zérókamat politika járulékos kockázatai időben elnyújtva érkeznek, közös ismérvük az, hogy amikorra már kézzelfoghatók és jól érzékelhetők a hatások, addigra a jegybanki beavatkozás már megkésett. Jó példa erre az Alain Greenspan által fémjelzett 2000-es évek eleji időszak, ahol a "dotkom" válságot követően 2,5 éven (!!!) át tartotta a Fed 1 %-os szinten az alapkamatát, ezzel kifejezetten támogatta az ingatlanpiaci buborék kialakulását. A később ebből kialakult válságot számos közgazdász a Fed elhibázott monetáris politikájának tudja be. A jelenlegi kamatszint immár 6 éve gyakorlatilag 0."
 • 11 / 91 oldal (összesen 455 cikk)