Cikkek, Érdekességek

 • 30

  máj

  A Fed kamatemelése jó hatással lehet a kötvénybefektetésekre

  A legfontosabb kérdés a következő hetekben. hogy emel-e kamatot a Fed vagy nem. A konszenzus az, hogy 2-3 kamatemelésnél nem lesz több. Ennek függvényében a piacok továbbra is emelkedhetnek. Kötvénybefektetést érdemes lehet eszközölni, akár 6-7%-os hozamokat is el lehet érni.
 • 27

  ápr

  A Fed dilemmája

  A legutóbbi márciusi lehetőség alkalmával elmaradt a Fed kamatemelése, így maradt 0,5 százalékon az irányadó mutató. Piaci szereplők számára az indoklás a globális kockázatok megugrása volt, de továbbra is bent maradt az unalomig ismételt jegybanki mantra, hogy a további kamatemelések adat függőek (data dependent). Az adatfüggőség a Fed kettős célja miatt az inflációt és a munkaerő-piaci állapotokat jelenti.
 • 01

  ápr

  BÉT - Csipkerózsika üzemmódban

  TŐZSDÉZZ, MAGYAR! – ez lehetne a kormány és a jegybank közös szlogenje, miután tavaly novemberben 13 milliárd forintos áron ismét hazai pénzintézet – egészen pontosan a Magyar Nemzeti Bank – kezébe került a Budapesti Értéktőzsde. A korábbi többségi tulajdonost, a Bécsi Értéktőzsdét több kritika is érhetné, ugyanis a Xetra kereskedési rendszer bevezetésén kívül vajmi kevés fejlődést tudott felmutatni.
 • 2 / 91 oldal (összesen 455 cikk)