Geo Professional Portfolio

 • 29

  márc

  Értékes egyensúly

  MÁRCIUSBAN A MOODY’S és a Standard and Poor’s is a bóvli, azaz a befektetésre nem ajánlott kategóriában hagyta a magyar adósságbesorolást. Ugyanakkor a devizapiacon a forint jól állta a sarat: az árfolyam az euróval szemben nem gyengült jelentősebb mértékben február közepe óta.
 • 05

  feb

  Rubelrulett

  Súlyos gazdasági problémák sorával küzd Oroszország, ez ma már a napnál is világosabb. A nemrég Davosban véget ért Világgazdasági Fórum beszélgetéseiről – ahol a világ vezető politikusai és gazdasági szakemberei dugták össze fejüket – mondjuk úgy, hogy igazolt hiányzással távol maradt az orosz jegybank elnök asszonya; persze nem önszántából.
 • 28

  júl

  Nagyobb béremelésekre volna szükség az EKB szerint a németeknél

  Kosovics László (Geopro ZRt.) véleménye a cikkhez: "Úgy tűnik, hogy most már az Európai Unió egyik utolsó bástyájának számító német Bundesbank is kezdi beadni a derekát és hajlandó támogatni az EKB infláció növelő terveit. A béreken emelésén keresztül történő inflációval ugyanakkor annak ellenére is óvatosan kell bánni, hogy a német munkaerőpiac látszólag rendben van. A versenyképesség fenntartásának egyik igen érzékeny eleme a bérköltségek ésszerű szinten tartása. Az Ukrajnában tapasztalható és az oroszokkal kapcsolatosan is egyre növekvő feszültségek jó eséllyel okoznak majd gondokat a német gazdaságban. A gazdasági válságból való közvetlen kilábalás után Európa gazdasági motorjának nagyon óvatosan és körültekintően kell e tekintetben eljárnia!"
 • 25

  júl

  Héjják és Galambok

  Veseta Nándor (Geopro Zrt.): „Soha többé ne ismételjük meg a késő 1960-as és a 1970-es évek tapasztalatait, amikor a Federal Reserve nem reagált elég erőteljesen, hogy megfékezze az emelkedő inflációt és a hosszabb távú inflációs várakozások felfelé sodródását!" mondta még 2011-ben Janet Yellen. Vajon emlékszik-e még erre a beszédére és tanul-e az elődök hibájából?"
 • 1 / 3 oldal (összesen 15 cikk)