Geo Professional Portfolio

 • 22

  jan

  Gabonapiaci kesergő

  A tavalyi év második felét az orosz és a francia búza árversenye dominálta, s az idei év első heteiben úgy tűnik, hogy idén sem lesz másként. A zuhanó olajárak és a gyenge gabonapiaci kereslet egyaránt árcsökkentésre sarkallja a nagyobb termelőket, ami a tőzsdéken újabb mélypontokat jelent.
 • 09

  dec

  Élesítik a versenyt a franciák

  Idén a búza piaca az orosz és a francia exportőrök árharcától volt hangos. A legfrissebb statisztikák szerint a francia termelők az ez évi rekordtermést követően még magasabb fokozatba kapcsolnak. Mi lesz így a terményárakkal?
 • 17

  márc

  Mindent elönt a gabona

  Az idei lesz a harmadik egymást követő év, amikor világszinten több gabonát termelnek, mint amennyit a Föld lakói elfogyasztanak. A készletek 431 millió tonnára duzzadtak, számos országban a raktárak befogadóképességének növelésére készülnek. A nagy exportőrök egymás alá ígérve igyekeznek túladni készleteiken.
 • 10

  nov

  Egy gazdag év árnyai

  Az idén hónapról hónapra beszámoltunk a világ gabonakínálatának alakulásáról. Nyomon követtük, amint sorra dőltek meg a korábbi rekordok. Nem csupán a hektáronkénti termés­átlagok, de a világ búza- és kukorica­termelése is minden idők legnagyobb mennyiségét érte el.
 • 16

  okt

  Tengernyi tengeri

  Megérkezett az utolsó idei termésbecslés az Egyesült Államok mezőgazdasági minisztériumából. Az összkép változatlan: minden korábbinál magasabb terméshozam és kukoricakészlet jött össze a tengerentúlon. De mi a helyzet a világ más részein?
 • 1 / 2 oldal (összesen 7 cikk)