Geo Professional Portfolio

 • 27

  ápr

  A Fed dilemmája

  A legutóbbi márciusi lehetőség alkalmával elmaradt a Fed kamatemelése, így maradt 0,5 százalékon az irányadó mutató. Piaci szereplők számára az indoklás a globális kockázatok megugrása volt, de továbbra is bent maradt az unalomig ismételt jegybanki mantra, hogy a további kamatemelések adat függőek (data dependent). Az adatfüggőség a Fed kettős célja miatt az inflációt és a munkaerő-piaci állapotokat jelenti.
 • 01

  ápr

  BÉT - Csipkerózsika üzemmódban

  TŐZSDÉZZ, MAGYAR! – ez lehetne a kormány és a jegybank közös szlogenje, miután tavaly novemberben 13 milliárd forintos áron ismét hazai pénzintézet – egészen pontosan a Magyar Nemzeti Bank – kezébe került a Budapesti Értéktőzsde. A korábbi többségi tulajdonost, a Bécsi Értéktőzsdét több kritika is érhetné, ugyanis a Xetra kereskedési rendszer bevezetésén kívül vajmi kevés fejlődést tudott felmutatni.
 • 29

  márc

  Értékes egyensúly

  MÁRCIUSBAN A MOODY’S és a Standard and Poor’s is a bóvli, azaz a befektetésre nem ajánlott kategóriában hagyta a magyar adósságbesorolást. Ugyanakkor a devizapiacon a forint jól állta a sarat: az árfolyam az euróval szemben nem gyengült jelentősebb mértékben február közepe óta.
 • 16

  márc

  Egy 'penny stock' meséje

  Minden befektető álma, hogy egyszer nyerjen egy igazán nagyot. Az esetek többségében ez ritkán jön össze, már csak a hozam-kockázat arány törvényszerűsége miatt is. Mégis van a befektetéseknek egy olyan szegmense ahol nem ritka a napon belüli többszörös tőkenövekmény, vagy veszteség. És még csak tőkeáttétel sem kell hozzá.
 • 1 / 3 oldal (összesen 15 cikk)