Geo Professional Portfolio

 • 22

  szep

  Egy Yahoo ügylet egyszerű tanulsága

  Az elmúlt hét legtöbbek által várt részvénypiaci eseménye az Alibaba kibocsátása volt. A kínai e-commerce vállalatbirodalom már most nagyobb nyereséget ér el, mint az eBay, és az Amazon.com együttvéve, akiknek a tevékenysége leginkább lefedi, hogy mit csinál a frissen tőzsdére került cég.
 • 24

  júl

  A fegyveres konfliktusok és hatásai a befektetésekre

  A híreket hallgatva csak kapkodhatjuk a fejünket, annyira sok, látszólag hirtelen jött, súlyos fegyveres konfliktus zajlik a világban. Szörnyű tragédia vetett véget közel 300 ember életének Ukrajnában, amikor az oroszpárti szakadár terület felett múlt hét csütörtökön lelőtték a Malaysian Airlines utasszállító gépét. Eközben a Közel-Keleten is eszkalálódni látszik a helyzet.
 • 26

  jún

  Éltető víz

  Ma már nem kétséges, hogy a következő évtizedek egyik legsúlyosabb problémája a Föld egyre több régiójában fellépő vízhiány lesz. Habár az előrejelzések szerint a teljes fogyasztás 70%-át igénylő mezőgazdaság vízszükséglete a következő évtizedek során enyhén csökken, ugyanez a lakossági fogyasztásról és az ipari felhasználásról már nem mondható el – ami a fogyasztói igények megváltozásának, illetve a 2050-ig még biztosan növekvő népességnek tudható be.
 • 22

  jún

  A homokcsapdából kijutva

  Green fee, klubtagsági díj, golfedző óradíja, oktatási anyagok, felszerelés ára: csak néhány azok közül a költségek közül, amelyeket egy kedvtelését komolyan vevő golfozónak rendszeresen fizetnie kell. Bár Magyarországon csak néhány ezerre tehető azok száma, akik ezt a sportot űzik, az Egyesült Államokban 26 millió ember van, akik kisebb-nagyobb gyakorisággal elmennek a közeli golfpályára játszani. Ők mindennel együtt több mint 70 milliárd dollárt költenek el a szenvedélyükre évente. Ez az összeg olyan nagy, hogy akár arra is elegendő lenne, hogy kifizessék a magyar államadósság kétharmadát. Ez egy hatalmas piac, és a jó hír az, hogy ezt bárki kihasználhatja, akinek van megtakarítása. Az amerikai részvénypiacon ráadásul alacsony költségek mellett válhatunk tulajdonossá a sportág egyik legendás cégében.
 • 1 / 3 oldal (összesen 11 cikk)