Geo Professional Portfolio

 • 03

  júl

  Felemás hangulatban vannak a japánok

  Vegyes képet festett fel a legfrissebb, jegybank által készített, 10 ezer céget megkérdező kutatás. A Geopro Zrt. befektetési szolgáltató portfóliókezelője Faluvégi Balázs szerint a július 10-én megjelenő fogyasztói bizalomindex jó támpont lehet majd, hogy pontosabb képet kapjunk a lakosság hangulatáról.
 • 30

  jún

  Jó adatok jöttek, mégsem örülhetnek a japánok

  A történelminek is nevezhető munkaerő piaci adatsor ellenére sincs minden rendben a Japán gazdaságban - mondta a Geopro Zrt. portfóliókezelője azután, hogy a munkaerő piaci indikátor 22 éve nem látott szintre emelkedett. Ez ugyan bizakodásra adhat okot, ám Faluvégi Balázs szerint a belső fogyasztás nagyon alacsony, de azt sem látni, hogy az inflációs célszintet hogyan fogja elérni a kormányzat. Hozzátette: Abe Shinzo miniszterelnök reformjainak hatásait csak ősszel lehet majd érdemben értékelni.
 • 07

  márc

  Fellendülést remél az EKB

  Az Európai Központi Bank (EKB) tartotta 0,25 százalékos alapkamatát, és újabb monetáris enyhítőprogramot sem indított el. Mario Draghi nyilatkozata szerint az már látszik, hogy nincs deflációs veszély, és valamivel jobb, 1,2 százalékos gazdasági növekedést várnak az idei évre az euróövezetben.
 • 22

  jan

  -40 fok támadja újra Amerikát!

  A Kanada felől érkezett hideg levegő miatt a hóréteg vastagsága az északkeleti partvidéktől az Appalache-hegységig elérheti a 8-30 centimétert. Havazással és az évszak átlagához képest igen erős, 18-45 fokos lehűléssel érkezett a hideg kedden az Egyesült Államok keleti felébe.
 • 1 / 2 oldal (összesen 7 cikk)